Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Υπογράψτε για την Ντοά! Άδεια παραμονής τώρα για την ηρωίδα της ασύλληπτης τραγωδίας στη Μεσόγειο

Η 19χρονη Ντοά δεν είχε σκοπό να έρθει στην Ελλάδα. Επέζησε 4 μερόνυχτα στη θάλασσα, όταν οι διακινητές εμβόλισαν και βύθισαν το σαπιοκάραβο που κουβαλούσε το όνειρο μιας αξιοπρεπούς ζωής για την ίδια και γι’ άλλους 500 πρόσφυγες από την Συρία, τη Γάζα, την Αφρική. Το όνειρο για μια νέα ζωή στην Ευρώπη έγινε φριχτός εφιάλτης και παγερός τάφος για όλους σχεδόν τους συνταξιδιώτες της.

Η Doaa Shorri έχασε τον αρραβωνιαστικό της, οποίος θυσιάστηκε όταν της προσέφερε το σωσίβιό του. Με αυτό το σωσίβιο η μικρή Ντοά κατάφερε να κρατήσει πάνω της 2 μωρά, που της έδωσαν στα χέρια οι άμοιροι γονείς τους, πριν οι ίδιοι χαθούν στα κύματα. Το ένα παιδάκι υπέκυψε λίγο πριν σωθεί, κατά τη μεταφορά του, στο ελικόπτερο. Το άλλο παιδάκι, η 17 μηνών Νάντια επέζησε, κάνοντας έτσι την ασύλληπτη τραγωδία, για λίγο υπόθεση της κοινής γνώμης.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Μεσόγειο γράφεται το τελευταίο φρικιαστικό κεφάλαιο της ευρωπαϊκής Ιστορίας

490 δολοφονημένοι στον πάτο του Αιγαίου μας φαίνονται λίγοι για να υπάρχει τόση σιωπή;

Τις μέρες των βομβαρδισμών στη Γάζα οι νεκροί ήταν λιγότεροι. Μάλλον αν κατάφερναν να πατήσουν στη στεριά τότε θα είχε γίνει μεγάλο θέμα. Λες και ο βίαιος θάνατος τους από τη μια τους κάνει ανύπαρκτους και από την άλλη λύνει τα χέρια όσων θα είχαν την τύχη τους στα χέρια τους.

500 ψυχές πετάχτηκαν στη θάλασσα, όταν οι διακινητές εμβόλισαν το σαπιοκάραβο που τους είχαν στοιβάξει, ανοιχτά της Μάλτας. 15 μονάχα πρόσφυγες γλίτωσαν από αυτό το μακελειό, όταν τους περισυνέλεξαν μισοπεθαμένους, όταν πια είχαν περάσει 4 ολόκληρα μερόνυχτα στα κύματα.