Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Το Dignite-Al Karama στα χέρια του Ισραήλ

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Αθήνα, 19/7/2011, ώρα: 1.30μμ

Νωρίς σήμερα το πρωί το υπό γαλλική σημαία σκάφος “Dignité/Al Karama” με 16 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας Βαγγέλης Πισσίας- που εκπροσωπούν την διεθνή αποστολή “Freedom Flotilla II – Stay Human” ξεκίνησε από το ύψος του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας. Το σκάφος έδωσε το τελευταίο του στίγμα στα διεθνή ύδατα, σε μια απόσταση περίπου 50 μίλια από τις ακτές της Γάζας, και από τις 11 πμ περίπου και ενώ οι τελευταίες πληροφορίες από τους επιβαίνοντες έκαναν λόγο για 4 ισραηλινά πολεμικά πλοία που το είχαν ήδη περικυκλώσει, κάθε επικοινωνία μαζί του έχει διακοπεί. Πριν από λίγο, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος κατελήφθη.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ένα καράβι για τη Γάζα: Το Dignite-Al Karama πλέει για τη Γάζα ενώ το Juliano είναι εγκλωβισμένο στο Ηράκλειο

Φωτογραφία από το σκάφος Dignite-Al Karama
που πλέει για τη Γάζα με 16 επιβαίνοντες
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί οι επιβαίνοντες στο σκάφος "Juliano" που συμμετέχει στο "Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ" και βρίσκεται εγκλωβισμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου με την οποία καταγγέλλουν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και τις μεθοδεύσεις υπονόμευσης της αποστολής για λογαριασμό των Ισραηλινών.

Ενσταλαγμένη Μνήμη του Uri Avnery

Του Ισραηλινού συγγραφέα Ούρι Αβνέρι*

Για αρκετές εβδομάδες τώρα, ο στρατός και το ναυτικό μας βρίσκονται σε μια κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα μια θανάσιμη απειλή ενάντια σ’ αυτήν καθεαυτή την ύπαρξή μας: δέκα μικρά σκάφη που προσπαθούν να φτάσουν στη Γάζα. Αυτά τα σκάφη μεταφέρουν μια επικίνδυνη συμμορία οργίλων τρομοκρατών, υπό τη μορφή γηραιών βετεράνων εκστρατειών για την ειρήνη.