Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011: 32η μέρα απεργίας πείνας

Χθες 24/2, στην 32η μέρα της απεργίας πείνας, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας εφετών προχώρησε στην άσκηση δίωξης απέναντι σε οκτώ μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση οικιακής ειρήνης και για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες φθορές και στους ίδιους τους 300 απεργούς πείνας για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για πρόκληση διακεκριμένων φθορών.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τα αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας

Για μας νομιμοποίηση δεν είναι ένα γενικό και αόριστο σύνθημα. Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:
  • Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.
Καθώς επίσης και:
  • Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
  • Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.
  • Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
  • Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
  • Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.
  • Και άλλα πολλά...

    Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω.

    Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία

    Η απεργία πείνας θα νικήσει

    Αθήνα-Θεσσαλονίκη

    21-2-2011, 28η μέρα απεργία πείνας

    Οι 300 απεργοί πείνας

    http://hungerstrike300.espivblogs.net

    Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

    Γράμμα της Φαίη Μάγιερ από τις φυλακές Κορυδαλλού

    Λεπτομέρεια φωτογραφίας από το http://inphotos.org
    Η Φαίη Μάγιερ που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκεται προφυλακισμένη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού έστειλε γράμμα διαμαρτυρίας που δημοσιεύτηκε στο indymedia και αλλού. Η 27χρονη γερμανίδα απορρίπτει όλες τις κατηγορίες και κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

    Το κείμενο της Φαίη Μάγιερ όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:

    18 Φεβρουαρίου 2011, 25η μέρα της απεργίας πείνας των 300

    Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου
    και ενώ μιλούσε ο μετανάστης απεργός πείνας Χασάν.
    Το Δελτίο Τύπου για τη Συνέντευξη Τύπου της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας»

    «Δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε»

    Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου και ενώ μιλούσε ο μετανάστης απεργός πείνας Χασάν. Το λιποθυμικό περιστατικό του απεργού πείνας αντιμετώπισε άμεσα ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε τους παρόντες αλληλέγγυους και δημοσιογράφους.

    «Όχι» στους μαθητές Ρομά από συλλόγους γονέων και το Δήμαρχο Λαμίας

    Φωτογραφία από το tvxs.gr
    Το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών Ρομά απασχολεί ακόμα τους κατοίκους της Λαμίας. Το ζήτημα είχε λάβει διαστάσεις μετά από ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων πέντε σχολείων της περιοχής, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα κλείσουν τα σχολεία ή θα απομακρύνουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που γίνουν δεκτά παιδιά Ρομά σε αυτά.